Quad rijden door de modder
door Maurits Heringa

Waar mag je quad rijden?

Waar mag je quad rijden? Dat mag helaas niet overal. Om op de openbare weg te mogen rijden met een quad, zul je allereerst een quad moeten hebben die is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg en bovendien moet je dan over een rijbewijs beschikken. Over de openbare weg rijden met een quad is trouwens helemaal niet zo bijzonder: in het terrein, daar horen quads thuis. Je wilt je quad door de modder sturen en heuvels bedwingen. Maar waar kan dit? Gelukkig zijn er plekken om hier optimaal van te genieten, zoals bij ActionPlanet.

Quad rijden mag bij ons zoals het echt bedoeld is

Quad rijden Off Road Terrein
Quad rijden Off Road Terrein

Op het terrein van ActionPlanet in Amsterdam-Spaarnwoude mag je quad rijden zoals dit echt bedoeld is. Op onze speciaal ingerichte locatie, kun je alle facetten van het quad rijden leren kennen. Snelheid, behendigheid en lef. Allemaal vanzelfsprekend onder goed toezicht en onder begeleiding van ervaren, gecertificeerde professionals.

Quad rijden wordt pas echt leuk in terrein waar andere voertuigen afhaken. Je zult versteld staan over wat er allemaal mogelijk is met een quad en je zult jezelf verbazen over wat jij allemaal kunt op een quad.

 

Quad rijden mag bij ons op ons speciaal hiervoor ingerichte parcours. Dit parcours biedt alle uitdagingen van de natuur, maar dan in een gecontroleerde en speciaal gecreëerde omgeving. Hierdoor kan iedereen op veilige en verantwoorde wijze de maximale fun van een quad beleven. Zandpaden, modderpoelen, heuvels en bochten: je vindt het hier allemaal.

Wie mag quad rijden?

Bij ActionPlanet mag iedereen vanaf 12 jaar quad rijden. Wij bieden voor iedereen een passende oplossing in de vorm van de juiste quad en/of het juiste arrangement. Zo rijden kinderen/jongeren van 12-16 jaar op passende quads en een speciaal aangelegd parcours. Onder begeleiding van een ervaren professional kunnen zij in een gecontroleerde omgeving kennismaken met alle facetten van het rijden op een quad. Wij bieden zelfs arrangementen speciaal voor kinderfeesten aan.

Quad Rijden
Zelf Quad Rijden op een Offroad Terrein! Maak mee hoe spectaculair en uitdagend het is om zelf quad te rijden. Ben jij klaar om te Scheuren door de modder?

Waar mag je quad rijden zonder rijbewijs? Bijna nergens, dus ActionPlanet biedt een unieke mogelijkheid op een van de mooiste locaties in Nederland. Ons terrein in Amsterdam-Spaarnwoude is zeer groot en uitdagend genoeg om je indien gewenst een hele dag te vermaken.

Voor het rijden op een quad bij ActionPlanet is dus geen rijbewijs benodigd. Ook ervaring is niet vereist, al helpt het wel wanneer je beschikt over ervaring in het besturen van gemotoriseerde voertuigen. Echter, iedereen kan bij ons leren quad rijden en hier plezier aan beleven.

Algemene informatie over quad rijden

Bij ActionPlanet mag iedereen dus quad rijden vanaf de leeftijd van 12 jaar. Echter: rijden op een quad is nooit zonder gevaar. Daarom gelden er regels die iedere deelnemer van tevoren worden uitgelegd. Instructies van het personeel dienen te allen tijde te worden opgevolgd en ook is het dragen van beschikbaar gestelde beschermende kleding verplicht.

Bij ons kan iedereen op verantwoorde wijze genieten van de quad. Spanning en adrenaline worden absoluut gewaarborgd, maar veiligheid gaat boven alles. Daarom wordt er continu toegezien op de veiligheid en het gedrag van alle deelnemers.

door Ineke van der Geest

Je bent zo Cluster Jong als je je voelt

Nu ben ik toch alweer 4 jaar lid van OV IJmond, maar tot mijn grote spijt maak ik veel te weinig mee van alle leuke evenementen die OV IJmond organiseert voor haar leden. Daarom vind ik het zo ontzettend sympathiek dat Cluster Jong, met aan het roer Laura Ouderkerken en Samantha Ernst, het zomerevenement dit jaar kwam vieren bij ActionPlanet. Ik vond het supergezellig om een actief dagje te mogen verzorgen met quadrijden, de shooting range en BBQ. Genoeg gelegenheid dus om op een leuke ontspannende manier met elkaar in gesprek te komen terwijl je lekker actief bezig bent. Bedankt dat ik ook iets mocht vertellen over mijn onderneming en wie weet tot een volgende keer.

Het was me het dagje wel gisteren met OV IJmond cluster jong. We waren naar Action Planet getogen en kregen daar les en plezier met een Quad, daarna boogschieten, blaaspijp schieten en met een buks evenzo. Als slot een super leuke netwerkborrel met een perfect bbq. Wat hebben we een lol gehad. Onze goede lid Laura Ouderkeren was wel de beste op de Quad vonden we, alwaar dit filmpje van getuigd.Later zal ik meer filmpjes posten maar deze is wel zo bijzonder 😉

Gepostet von Reinder Weidijk am Donnerstag, 27. Juni 2019

 

door Ineke van der Geest

Stuntman voor altijd!

In de blogreeks ‘media minnend’ Nederland deze keer een kijkje achter de schermen bij een testdag voor een nieuwe schans door Stuntteam de Beukelaer.

Net als bij het uitvoeren van een topsport ben je als stuntman of stuntvrouw elke dag bezig met trainen, in vorm blijven en testen, testen en nog eens testen. De filmindustrie kent geen 9 tot 5 tijden en als je bij wilt blijven sta of zit je nooit stil.

Dus vandaar dat op maandag 10 juni Marco en zijn collega stunters bij ActionPlanet te gast waren voor Pipe Ramp day. Als je een stunt wilt uithalen met een auto moet je daar dus ook regelmatig op oefenen en bedenken hoe je hem deze keer weer door de lucht wilt laten vliegen.

Uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat Marco Maas hele lange dagen maakt. Ik wordt al moe van de gedachte maar voor Marco maakt dit niet uit omdat hij er elke dag weer van geniet en het met heel veel plezier doet samen met een supertof topteam. Zo van een afstand denk je dat je met ´gewone´mensen te maken hebt maar blijkt dat het de creme de la creme is wat we over de vloer hebben, stuntlui die over de hele wereld hun credits verdienen, van daken springen en stand-in zijn van topacteurs.

Stuntteam de Beukelaer” is opgericht eind 1960. In die tijd was oprichter Hammy de Beukelaer een rising star in de Nederlandse filmindustrie vanwege zijn prestaties in de vechtkunst en het uitvoeren van stunts. Door de jaren heen ontwikkelde het bedrijf zich tot een team met internationale expertise. Stuntteam de Beukelaer met op dit moment aan het roer Marco Maas hebben hun bemanning en uitrusting weten te professionaliseren tot een wereldwijd erkend stuntteam. Noem een stunt en zij voeren het uit. Moeilijk om te vatten in woorden maar de beelden spreken voor zich.

Inmiddels heeft het Stuntteam de Beukelaer meer dan 50 jaar ervaring met een bemanning met nationale en internationale bekendheid. Professionals die op elk niveau ingezet kunnen worden.

door Jelle Schoo

Terugblik LRCH Extreme Team Trophy 3 & 4 november 2018

Zaterdag 3 en Zondag 4 november 2018 was het zover, de 5de editie van de LRCH Extreme Team Trophy. De offroad commissie van de Landrover Club Holland had voor de ”night stages” weer een paar spectaculaire proeven uitgezet die mooi beeldmateriaal opleverden. Na een kort nachtje en met de modder nog in de oren begonnen de 7 teams weer aan een dag vol extreme uitdagingen waar we met heel veel plezier en trots op terug kijken. Wilt u beelden van dit superevenement bekijken, ga dan even lekker zitten voor de spectaculaire beelden!  Daarnaast heeft Martin Brink twee uitgebreide verslagen geschreven, deze zijn natuurlijk terug te vinden op terrein.nu

door Jelle Schoo

Ondertekening ondererfpachtcontract!

Zo, daar zitten we dan, na ruim 10 jaar zetten we onze handtekening onder het felbegeerde ondererfpachtcontract met Recreatiegebied Spaarnwoude.

De afgelopen jaren is er achter de schermen hard gewerkt om op dit punt aan te komen en nu is het dan zover. Dit is echt wel iets om trots op te zijn, samen met Gemeente Velsen en de beheerders van Spaarnwoude hebben we iets moois gecreerd wat uniek is voor Nederlandse begrippen. Een 8 hectare grote evenementen locatie met volop kansen op offroad rijden.

Met een ondererfpacht contract in de knip hebben we in ieder geval tot 2043 de ruimte om te doen waar we goed in zijn. Speciale momenten verzorgen voor iedereen die gek is op lekker outdoor bezig zijn.

We hopen dat we jullie, onze trouwe gasten nog vaak mogen zien in de jaren die voor ons liggen.

door Ineke van der Geest

Help! Mijn stagiair is niet mannelijk genoeg

In de blogreeks ‘media minnend’ Nederland deze keer een kijkje achter de schermen bij een opname voor de promotie van het computerspel Gears of war uitgebracht door Power Unlimited.

Fernando loopt stage bij Power Unlimited. Wat is er mis met Fernando? Is hij wel geschikt om stage te lopen bij zo een stoer bedrijf?

Collega Wouter vind van niet en vraagt Tjeerd, een zeer mannelijke man, om hulp. Zelf heeft Wouter geen problemen want hij heeft een erg mannelijke baard, maar hij maakt zich zorgen om Fernando en wil graag dat hij een aantal tests ondergaat om zijn mannelijkheid te bewijzen.

En zo komt Tjeerd terecht bij ActionPlanet.

Fernando wordt flink aan het werk gezet door Tjeerd, de zeer mannelijke man.

Hij mag hakken, zagen, voetbal kijken, bier drinken, klimmen en tijgeren. Fernando wordt tot grote hoogten gebracht door Tjeerd. Hijgend, schreeuwend, rollend en rennend met een biertje in zijn handen wordt Fernando steeds mannelijker.

Hij krijgt zelfs een baard en borsthaar… Wat is hij toch lekker mannelijk aan het worden, Tjeerd is trots en nu mag Fernando zelfs hurkend rennen en een granaat werpen en schieten met een namaak geweer. Totdat …. Fernando in de gaten heeft dat hij in een commercial van PU verzeild is geraakt…..

Kijk hoe het afloopt met Fernando..

 

 

door Ineke van der Geest

Offroad rijden met mijn Subaru Forester

Subaru minnend Nederland was zondag 5 mei weer te gast bij ActionPlanet in Velsen-Zuid.

Niestcar Heemskerk onderscheidt zich graag van andere dealers door jaarlijks een offroad event te organiseren voor haar (potentiele) klanten.

“Wanneer je bij Niestcar een Subaru Forester koopt, koop je geen auto, maar je koopt een beleving.”

En dat maken ze zeker waar.

De voorbereidingen

De voorbereidingen voor de offroad klantendag starten al maanden van tevoren. Mark en Bob verkennen het terrein en bedenken het parcours. Dat doen ze heel zorgvuldig, en ook met veel plezier, zodat alle deelnemers er gerust op kunnen zijn dat hun mooie 4×4 Forester zonder schade door het terrein geloodst kan worden.

Vervolgens gaat team ActionPlanet aan de slag om het terrein te prepareren, want na een zware winter met veel neerslag en veel offroadclubs is het terrein niet echt geschikt voor de Foresters.

Op zaterdag 4 mei staat het voltallige team van Niestcar alweer om 8 uur voor de poort om de routes uit te zetten

En dan is het zover…

Zondag 5 mei is het dan zover… Het is een stralende dag, die op heel veel plaatsen in Nederland op een heel andere manier gevierd wordt, maar hier in de bergen van Spaarnwoude voelen we ons ook eventjes bevrijd. Bevrijd van alle dagelijkse sleur en voldoende tracks om onder begeleiding van de marshalls te genieten van de power van de Forester.

Benieuwd naar de foto´s en filmfragmenten?

Kijk op de facebook pagina van Niestcar

https://www.facebook.com/pg/Niestcar

door Ineke van der Geest

The Ultimate Quadplay

In de blogreeks ‘media minnend’ Nederland deze keer een kijkje achter de schermen bij een opname in het kader van de fusiecampagne van Ziggo en Vodafone.

We schrijven januari 2017. Ziggo en Vodafone hebben besloten samen te gaan en bundelen hun krachten in een ultieme samenwerking.
In hun gezamenlijke strijd laten ze KPN ver achter zich.
De managers bedenken een ludiek plan om de fusie aan te kondigen onder de salesteams van beide maatschappijen.
En daar komt ActionPlanet om de hoek kijken.

Tijdens een Quadrace laten Ziggo en Vodafone zien dat ze samen sterker zijn en in staat om concurrent KPN uit te schakelen.
Omdat de managers beter zijn in het managen van hun bedrijven mochten onze quadinstructeurs, Sjoerd, Martin, Dico en Jelle figureren in de filmcampagne.
Met enige trots presenteren we bij deze de race van het jaar:
“De ultimate Quadplay” met in de hoofdrol KPN (groen) Dico en Jelle, Ziggo (oranje) Sjoerd en Vodafone (rood) Martin.
Super gaaf toch hoe je de mannen ziet scheuren, jumpen en driften (Do not try this at home)
Inmiddels is gebleken dat de campagne een groot succes is gebleken en daarom plaats ik dit filmfragment met plezier.

door Ineke van der Geest

Housevision is niet altijd truttig

Housevision is niet altijd truttig

In de blogreeks ‘media minnend’ Nederland deze keer een kijkje achter de schermen bij een opname van RTL Housevision.

Op 25 november ’17 was Tim Immers, (o.a. zeer bekend onder mensen van mijn generatie als Mark uit Goede Tijden, Slechte Tijden en voor de jongere generatie als Ravi in Onderweg naar Morgen), bij ons te gast voor een stoere aflevering van Housevision.

In dit programma gaat Tim altijd op zoek naar leuke activiteiten in de omgeving van een resort, in dit geval Europarcs Resort Poort van Amsterdam, en zo kwam hij bij ons terecht.

Deze keer werd het een stoere meiden aflevering waarin 2 zussen en een vriendinnetje bij ons komen quadrijden. De dames wilden wel met Tim op stap op voorwaarde dat ze geen truttige dingen gingen doen tijdens hun weekend arrangement.

Tim is erg enthousiast over Spaarnwoude en vind het wel leuk dat wij vrijgezellenuitjes en bedrijfsuitjes organiseren, maar hij heeft nu gewoon even vreselijk veel zin om ongelooflijk hard te rijden.

Geen probleem, ook leuk om in dit programma eens goed onder de aandacht te brengen dat mensen die in het bezit zijn van een tweede huis of vakantie woning ook terecht kunnen voor een toffe beleving.

Volgens instructeur Sjoerd, die inmiddels al de nodige ervaring heeft met TV opnames en hier dus niet warm of koud van wordt, moeten de meiden goed op hun gewicht letten, euh verplaatsen dan, maar remmen is ook belangrijk.

Zoals altijd doet Sjoerd even een Warming up waarbij Tim al snel buiten adem raakt terwijl de dames vrolijk staan mee te zwaaien en springen.

Sjoerd heeft een mooi en uitdagend parcours uitgezet waar de meiden niet onderdoen voor het testosteron gehalte van Tim, maar hij kan het toch even niet laten om de dames in te halen en nog eens even goed gas te geven.

Ze scheuren lekker door de modder en rijden heel beheerst over de wip wap. Supercool volgens Tim en de meiden en dan is het tijd om de modder van zich af te schudden.