Offroad motor rijden

Offroad motor rijden

Als motorrijder heb je ongetwijfeld bepaalde dingen op je bucketlist staan. Route 66, de Stelvio Pas, een keer het circuit op of…. een keer offroad motor rijden. Want laten we eerlijk zijn: dit zijn dingen die tot de verbeelding spreken, maar die in Nederland niet of amper te doen zijn. Gelukkig kunnen wij je helpen met offroad motor rijden.

Heb jij dit altijd al eens willen doen? Bij ActionPlanet kan dit met je eigen motor. Elke 2de zondag van de maand, tussen april en november wordt ons offroad terrein speciaal gereserveerd voor de Motordagen. Op deze dagen kun jij met je eigen motor offroad rijden, indien gewenst onder begeleiding. Het is zelfs mogelijk om een cursus te volgen.

Boek hier: Offroad rijden met een eigen motor

Waar kan ik offroad motor rijden in Nederland?

Waar kun je in Nederland offroad motor rijden? En dan nog legaal ook, uiteraard. Dat kan op slechts een zeer beperkt aantal plekken. Eigenaren van crossmotoren en enduro motoren kunnen op veel verschillende plekken terecht.

Maar als eigenaar van een allround motor zijn je opties beperkt. Kom naar ActionPlanet in Spaarnwoude. Wij bieden je elke maand de mogelijkheid om heerlijk los te gaan met je eigen motor. 

Het mooiste offroad terrein in Nederland

Ons terrein is speciaal aangelegd om jou als motorrijder op veilige en gecontroleerde wijze kennis te laten maken met offroaden. Je hoeft dus niet over offroad ervaring te beschikken om jezelf te kunnen vermaken. Motorrijders die al wat meer gevorderd zijn op het onverharde, vinden bij ons echter ook nog meer dan genoeg uitdaging. Volgens veel van onze deelnemers is dit het mooiste offroad terrein in Nederland.

Ons offroad terrein is niet bedoeld voor crossmotoren of enduromotoren. Enduro Motoren zijn wel welkom, maar dienen rekening te houden met de aanwezigheid van allround motoren en moeten hun snelheid hierop aanpassen. Uiteraard staat het terrein onder goed en kundig toezicht.

Kan ik offroad motorrijden leren?

Offroad motorrijden leren is bij ons ook mogelijk. Wanneer je van tevoren contact met ons opneemt en een plek reserveert, kunnen wij zorgen voor een basistraining. In deze training leer jij je motor kundig en veilig over ons terrein heen sturen. Je leert de basistechnieken om te klimmen, af te dalen en over zand- en bospaden te rijden. Dit is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook nuttig omdat het je algehele voertuigbeheersing verbetert. 

Boek hier: Offroad trainingen

Is mijn eigen motor geschikt voor offroad motor rijden?

Je kunt op ons speciaal geprepareerde offroad terrein rijden met je eigen motor. Behoudens crossmotoren zijn alle soorten motoren bij ons welkom. Of jouw eigen motor geschikt is voor offroad motorrijden, weet je zelf natuurlijk het best.

Allround motoren kunnen prima uit de voeten in ons terrein, maar voor zware choppers en zeer grote tourmotoren is ons terrein niet ideaal. Hetzelfde geldt voor zeer sportieve straatmotoren of motoren met sportieve straatbanden.

Om de veiligheid en het plezier van andere deelnemers te waarborgen, gelden enkele eisen. Zo mag je motor niet meer geluid produceren dan 94 decibel, geen vloeistof lekken en APK-waardig zijn.

Je motor hoeft dus niet gekeurd te zijn, maar dient wel in een technisch goede staat te verkeren.

Meld je aan en ervaar

Je kunt je uiterlijk een week van tevoren aanmelden van de eerstvolgende Motordag. Wij verwelkomen je graag. Vergeet niet om aan te geven of je behoefte hebt aan een training. Wij kunnen de mogelijkheden vervolgens met je bespreken.