Stuntman voor altijd!

In de blogreeks ‘media minnend’ Nederland deze keer een kijkje achter de schermen bij een testdag voor een nieuwe schans door Stuntteam de Beukelaer.

Net als bij het uitvoeren van een topsport ben je als stuntman of stuntvrouw elke dag bezig met trainen, in vorm blijven en testen, testen en nog eens testen. De filmindustrie kent geen 9 tot 5 tijden en als je bij wilt blijven sta of zit je nooit stil.

Dus vandaar dat op maandag 10 juni Marco en zijn collega stunters bij ActionPlanet te gast waren voor Pipe Ramp day. Als je een stunt wilt uithalen met een auto moet je daar dus ook regelmatig op oefenen en bedenken hoe je hem deze keer weer door de lucht wilt laten vliegen.

Uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat Marco Maas hele lange dagen maakt. Ik wordt al moe van de gedachte maar voor Marco maakt dit niet uit omdat hij er elke dag weer van geniet en het met heel veel plezier doet samen met een supertof topteam. Zo van een afstand denk je dat je met ´gewone´mensen te maken hebt maar blijkt dat het de creme de la creme is wat we over de vloer hebben, stuntlui die over de hele wereld hun credits verdienen, van daken springen en stand-in zijn van topacteurs.

Stuntteam de Beukelaer” is opgericht eind 1960. In die tijd was oprichter Hammy de Beukelaer een rising star in de Nederlandse filmindustrie vanwege zijn prestaties in de vechtkunst en het uitvoeren van stunts. Door de jaren heen ontwikkelde het bedrijf zich tot een team met internationale expertise. Stuntteam de Beukelaer met op dit moment aan het roer Marco Maas hebben hun bemanning en uitrusting weten te professionaliseren tot een wereldwijd erkend stuntteam. Noem een stunt en zij voeren het uit. Moeilijk om te vatten in woorden maar de beelden spreken voor zich.

Inmiddels heeft het Stuntteam de Beukelaer meer dan 50 jaar ervaring met een bemanning met nationale en internationale bekendheid. Professionals die op elk niveau ingezet kunnen worden.